Neuvěřitelné rostliny

A_K. Rostliny

Neuvěřitelné rostliny

Znáte Síťovku knoflíkovou, Práškožravku obecnou nebo Kytici, která nechtěla být svázána? Jak už název napovídá ukážeme vám druhy rostlin, které by jste nenašly v žádném atlasu. Tyto rostliny jsme probudili v našich představách. Autorky se při tvorbě nechaly vést barvami a dekorem zbytkových látek a niťí. Jehlou vše ručně prošily a tím se nám nová flóra objevila na obraze. Vedle obrazů se nachází i popis rostlin, který nám dovolí vidět obrazy z pohledů autorek. Díla vznikla v ateliéru kresby v Elpidě s lektorkou Evou Jiřičkou, kde se v rámci pravidelných kurzů setkává starší generace, která skrz své práce ukazuje vlastní postoje a tvůrčí dovednost.

Nedílnou součástí výstavy jsou krepové květiny rozmístněné po studovně, ty vznikly pod rukama účastníků workshopu při vernisáži výstavy, který pro návštěvníky připravila výtvarnice Kosmo_nauty.

Výstava probíhala v knihovně Antonína Švehly v Praze 2

Autorky obrazů:

Vanda Babická, Jaromíra Havelková, Eva Hrabcová, Libuše Jezberová, Ilona Kučíková, Daniela Peterová, Ivana Slámová, Daniela Tužilová, Ludmila Vondrková.

Zpět do obchodu